Circuskinderen leren vaak de circuskunsten van hun ouders of bevriende acrobaten of dierentrainers. Bij circusschool denken zij vooral aan de school die bij het circus komt, de rijdende school. Het is natuurlijk heel mooi als je een handstand kan maken, maar als je niet kan rekenen, lezen en schrijven heb je er niet veel aan. Als acrobaat moet je natuurlijk ook een rekening kunnen schrijven of een contract van een circus kunnen lezen (of de TomTom kunnen lezen en in kunnen geven waar je heen moet rijden).

Daarom komt de rijdende school naar het circus om de circuskinderen les te geven. De school doet dat niet alleen bij het circus, maar ook op de kermis. Het lijkt dus misschien wel heel leuk om circuskind te zijn, maar je moet dus toch gewoon naar school. Krijgt huiswerk én je moet daarnaast ook nog oefenen in de piste en soms ook meehelpen met het poetsen van de paarden of andere dieren.

Wil je meer weten over de Rijdende School? Klik dan hier.
Ze hebben ook een Facebook-pagina.

De Club van Circusvrienden Nederland heeft een Scholeninformatiepunt dat scholen voorziet van informatie en materialen.

Op deze pagina binnenkort meer informatie hierover.

Bent u op zoek naar een circus om op te treden op uw school? Wilt u met uw basisschoolleerlingen een eigen voorstelling in elkaar zetten onder begeleiding van circus professionals? Er zijn veel aanbieders op het gebied van circusprojecten, maar slechts weinig van hen hebben echte circuservaring of überhaupt ooit iets met circus te doen gehad. Het Nederlandse Magic Circus heeft daarom een aantal leuke en leerzame mogelijkheden voor basisscholen.

Leuk voor een circusproject op de basisschool

Aarzel niet langer en neem vrijblijvend contact op. Zo wordt ook uw circusproject op school een feest!

 

 

Over ons

Deze site is een initiatief tot de promotie van de Nederlandse Circuscultuur van Piet-Hein Out's Outstanding-Productions.Com.